2. MESTO DIJAKA ŠOLSKEGA CENTRA ŠENTJUR NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU »EKOKVIZ ZA SREDNJE ŠOLE 2019/2020«

Na Šolskem centru Šentjur smo že več let vključeni v mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja Ekošola. Namenjen je spodbujanju in ozaveščanju otrok, učencev in dijakov o skrbi za okolje in trajnostni razvoj. Predvideva tudi aktivno sodelovanje dijakov v lokalni skupnosti in širše.

V sklopu programa Ekošola se vsako leto udejstvujemo skozi različne projekte. Vsako leto sodelujemo tudi na tekmovanju »Ekokviz za srednje šole«. Šolsko tekmovanje smo izvedli 12. decembra 2019. Sodelovalo je 21 dijakov srednjega poklicnega (SPI) in srednjega strokovnega izobraževanja (SSI), odgovarjali pa so na vprašanja iz dveh izbranih okoljskih tem: »Krožno gospodarstvo« in »Gozd v Sloveniji in po svetu«

.

Šest dijakov Šolskega centra Šentjur se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki je potekalo 1. februarja 2020, na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani. Tekmovanja so se udeležili: Matevž Rožej, Erik Hauptman, Aljaž Kuzman, Patricija Žučko in Žan Glažer.

Skupno je tekmovalo 253 dijakov iz 61 slovenskih srednjih šol. Naš dijak Erik Hauptman je na državnem tekmovanju dosegel odličen rezultat in sicer 2. mesto in srebrno priznanje v kategoriji SPI za doseženih 27 od 30 točk. Dijakinja Patricija Žučko je prav tako dosegla lep uspeh, bronasto priznanje v kategoriji SSI za doseženih 26 od 30 točk.

Čestitamo!

Tudi ostali tekmovalci so bili na državnem tekmovanju zelo uspešni.

Na ŠC Šentjur se bomo tudi v prihodnje trudili našim dijakom širiti obzorja z udeležbo na najrazličnejših tekmovanjih.

 

Jasmina Belšak, koordinatorica programa Ekošola, Šolski center Šentjur

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost